2019 blir ännu ett spännande år för modet, oavsett om det gäller kläder, smink eller accessoarer. Året rullar sakta mot sitt slut, men catwalken är full av nyheter av det senaste som kommer att pryda butikerna. Det är många spännande saker visar sig, allt från att det ljuva 70-talet återvänder till att antimodet blir sitt eget mode med en stilig variation.

Klädmodet 2019

Modet under 2019 tar en stark fart direkt på catwalken där de senaste trenderna visas upp. Det första som fångar ögat är de färgsprakande plaggen som inte är rädda att visa upp sig. En hint till 70-talets färgskala tar plats där turkos är den viktigaste i garderoben. Mönster ska också ta plats, särskilt rutigt i stora former. På byxor eller på jackan spelar ingen roll, rutigt ska det vara.

En markerad midja och stora skor gör även entré. Särskilt de rejäla kängorna eftersom det i år blir modernt med både goth och grunge. Tuffa klädstilar som även har kallats för antimode. Men nu ska det inte finnas flottigt hår eller trasiga jeans, nu ska det finnas klass och stil till kläderna. Slutligen är både capen och rocken tillbaka för att värma under höst-och vinterkylan.

Sminktrender 2019

När det kommer till sminktrender är det tydligt att 2019 är året för att stärka det inre och visa kvinnans stolthet. Naturligt, hållbart, inkluderande och high-tech är viktiga nyckelord när det kommer till 2019. Det naturliga utseendet tar stor plats. Foundation är inte prioriterat längre utan nu ligger satsningen på concealer och primers istället. Med lite lyster med bronzer ger det en naturlig och hälsosam stil.

Vill du ändå lägga till lite mer smink för speciella tillfällen är inte det några problem. Rosa är nämligen färgen som ska pryda ögonlocken för att hinta till den stärkta kvinnan. Att måla roliga mönster med din eyeliner är också trendigt. Linjerna kan vara konstnärliga och lekfulla och behöver inte alls följa den traditionella linjen längs ögat. Det viktiga är att det ska vara eget.

Accessoarer 2019

Gällande accessoarer är 2019 inte året att ta fram blygsamma små smycken som kan gömmas undan. Detta är året att ha stora smycken, gärna i XXL-varianter som tar plats och inte är blyga för att göra det. Detta gäller även för saker som solglasögon och handväskor, allt ska öka i storlek. I väskan ska du få plats med allt du kan tänka dig att behöva.

Förutom stora accessoarer dyker det även upp ett havstema på flera av smyckena. Pärlor framförallt ska smycka allt från örhängen till diadem. Detta året kan inte få nog av pärlor som ska visa upp det naturliga och vackra i enkelheten. Det finns inget som inte ska få bestyckas och dekoreras av pärlor eller andra detaljer inspirerat från havsteman. Klä gärna väskor och annat i dem.

Sammanfattning av modet 2019

Det finns flera saker som märker trenden under 2019. Det är den stärkta och stolta personen som ska visas upp. Oavsett om det är i form av stort och färgglatt eller naturligt och fint, ska det vara personen som bär dem som ska ta plats. Alla ska visas starka, modiga och inte be om ursäkt för att visa upp sig inför världen.