Trendigt att köpa i andra hand

Det är fortfarande trendigt att köpa möbler, kläder och andra ting i andra hand. Du hittar begagnat på loppisar, auktioner och second hand-butiker runt om i landet. Det gör att du kan få ett stilfullt modernt hem utan att det kostar skjortan och när du tröttnar kan du rent av sälja fyndet igen.

Perfekta saker att köpa på loppis

Det finns vissa saker som lämpar sig mer än andra att fynda på loppisar. Mattor, allt från vackra trasmattor till äkta mattor kan du hitta på loppis. Har du flyttat hemifrån är det perfekt att köpa begagnat porslin, glas och bestick, plus allt annat som kan behövas i ett hem för en billig peng.

Har du en kolonilott hittar du använda verktyg och redskap som du kan behöva på loppisar. Möbler är kul att fynda, antingen använder du dem som de är eller målar om dem så att de passar dig. Gillar du att pyssla hittar du massor av gamla knappar, tygband och liknande som du kan skapa med.

Sälja på loppis

För att göra plats för dina fynd från loppisar, second hand-butiker eller auktioner kan du röja i ditt hem för att sedan sälja på en loppis. Du kan hyra ett bord, sälja på en bakluckeloppis eller helt enkelt ordna en loppis där hemma, vilket gör att andra kan fynda bland dina saker.

Förutom att du får mer plats därhemma, tjänar du också pengar som du kan använda till dina egna fynd. Det du behöver tänka på är att det du ska sälja ska vara helt och rent. Dessutom kan det vara bra att skaffa dig Swish om inte köparen har lösa pengar.

Handla på auktioner

Det finns olika typer av auktioner och det gäller att du har lite kunskaper om det du ska ropa in så att du inte betalar alldeles för mycket. Vissa auktioner går du till för att studera dagens utrop och sedan ropar in de saker som du vill ha.

Numer är det allt fler auktioner som genomförs på nätet, vilket är både på gott och ont. Du kan inte undersöka prylen du ska köpa och sedan gäller det att vara med i slutminuterna av budgivningen om du verkligen vill vinna budet. Möjligheten till att hitta riktiga bra fynd är stor eftersom folks intresse varierar.

Trendiga second hand-butiker

Det går att hitta second hand-butiker lite var stans i städer och på landsbygden. Dessutom finns det ett flertal organisationer som har second hand-försäljning så som Myrorna, Erikshjälpen och Röda Korset. När du besöker en butik så är sakerna uppdelade i olika avdelningar där du kan hittar kläder, husgeråd och annat som du behöver.

I en second hand-butik är alla varorna redan prismärkta på ett eller annat sätt. Det innebär att du inte kan pruta på dina fynd som du kanske gör annars på en loppis. Fördelen är att du även vet att allt som säljs fungerar, hela och rena. Dessutom går vinsterna hos organisationerna till välgörande ändamål.

Varför köpa begagnat?

Det finns några riktiga bra skäl varför du ska köpa begagnat. Först och främst så kommer inte sopberget att bli större. Dessutom kan du skapa dig en egen speciell stil som är unik och som ingen annan har. Den allra bästa anledningen att fynda är att du faktiskt sparar mycket pengar.